Veelgestelde vragen

De basiscursus CGt bij VT&W is geaccrediteerd voor het VGCt, NVO en het NIP (eerstelijns psychologen, A&O en Kind en Jeugd).

Met accreditatienummer 323521 voor de beroepsgroepen:

 • Cognitief gedragstherapeuten, NIP Kind- en Jeugdpsycholoog
 • NVO Orthopedagoog-Generalist
 • Jeugdzorg pedagoog, Jeugdzorg psycholoog
 • Nederlandse vereniging van pedagogen en onderwijskundigen
 • NIP-Eerstelijnspsychologie
 • NIP- Kinder- en Jeugdpsycholoog
 • NIP psycholoog A&O/A&G

Aangezien we een beperkt aantal plaatsen hebben en er veel belangstelling is voor de cursussen, is het niet mogelijk om een deelnameplaats te reserveren. Na je inschrijving heb je een bedenktijd van 14 kalenderdagen om je inschrijving mogelijk te annuleren. 

Als er een cursus vol zit is het mogelijk om je in te schrijven voor de wachtlijst. Mocht er door annulering een plaats vrijkomen, dan nemen we contact op met degenen die op deze wachtlijst staan. Indien je op de wachtlijst staat en toch van deelname af wilt zien, dan brengen wij geen annuleringskosten in rekening. Let op; als je op de wachtlijst staat betekent dit niet meteen dat je automatisch in wordt geschreven voor de eerstvolgende startdatum. We sturen je wel een bericht als er nieuwe data beschikbaar zijn. 

Na jouw inschrijving gelden de annuleringsvoorwaarden. Binnen de wettelijk bedenktermijn van veertien dagen kun je jouw inschrijving kosteloos annuleren, tenzij de opleiding/cursus binnen deze veertien dagen start. Annuleren kan alleen schriftelijk of per e-mail. Annulering tot vier weken voor aanvang van de opleiding/cursus of langer kost € 49 administratiekosten. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ben je de volledige prijs verschuldigd. Wel kun je eventueel een vervanger jouw plaats laten innemen. Bekijk de volledige voorwaarden voor meer informatie. 

De factuur wordt uiterlijk een week voor aanvang van de opleiding/cursus verstuurd. Indien je de factuur graag eerder ontvangt, geef dit dan aan via ons contactformulier of info@vlokhoventrainingen. Als je de factuur wilt wijzigen, verzoeken we je om dit uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus te doen. 

Wanneer je een factuur in termijnen wilt betalen, dan hanteren wij standaard drie termijnen. Wanneer je op een andere manier of in andere termijnen wilt betalen, neem dan contact met ons op. Je ontvangt een factuur zodra de cursus definitief doorgaat. Het uitgangspunt van de betalingsregeling is dat de volledige kosten vóór afloop van de activiteit voldaan dienen te zijn. 

Bij de meeste opleidingen en cursussen geldt een aanwezigheidsplicht van minimaal 90% van de cursustijd. Echter, de aanwezigheidseis kan weleens verschillen per opleiding of cursus. Onder het kopje ‘cursusdagen’ op de specifieke cursus of opleidingspagina kan je de specifieke aanwezigheidseisen terugvinden.   

Wij zijn van mening dat onderwijs toegankelijk moet zijn en dat iedereen een eigen reden kan hebben om te beginnen met een basiscursus CGT. Ook jij als student zou een goede reden kunnen hebben. Om deel te kunnen nemen als student zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen.

1) Je bent bezig met je master;
2) Je loopt stage en kunt de het geleerde voldoende oefenen op jouw stage;
3) Je hebt in jouw omgeving voldoende de mogelijkheid om te kunnen oefenen.

Ten behoeve van de dynamiek in de groep van de cursus zal er slechts een selecte groep studenten kunnen deelnemen per cursusgroep. Voordat je als student een inschrijving doet willen we daarom eerst in overleg met je gaan. We kunnen zo bekijken welke opleidingsbehoeften je hebt en op welke manier jij de cursus aan kunt passen aan jouw professionele wensen. Op basis van dit gesprek kunnen we ook adviseren om op dit moment nog niet deel te nemen aan een basiscursus CGT. Uiteraard zullen we je nooit met een kluitje in het riet sturen en kunnen je ook daarin ondersteunen. 

Wij zijn van mening dat onderwijs toegankelijk moet zijn en dat iedereen een eigen reden kan hebben om te beginnen met een basiscursus CGt. We willen daarom ook psychologen zonder werk een kans geven. Hiervoor is het wel belangrijk dat je de mogelijkheid hebt om te oefenen. Dit kan met bijvoorbeeld iemand uit jouw omgeving of een deelnemer uit de groep. Vooral vanaf het verdiepende deel is het van belang dat je input hebt om mee te oefenen. Dit wil niet per se zeggen dat je alle geleerde technieken meteen in de praktijk toe hoeft te passen. Het is meer handig om tijdens de lessen te kunnen oefenen met problematiek waar je zelf al in aanraking mee bent gekomen. Dat kan bijvoorbeeld ook eigen problematiek zijn of van mensen uit je omgeving. Zo hebben voorgaande cursisten het ook gedaan. 

Ten behoeve van de dynamiek in de groep van de cursus zal er slechts een selecte groep niet-werkzame psychologen kunnen deelnemen per cursusgroep. Voordat een niet-werkzame psycholoog zich kan inschrijven willen we eerst in overleg met je gaan. We kunnen zo bekijken welke opleidingsbehoeften je hebt en op welke manier jij de cursus aan kunt passen aan jouw professionele wensen.  Op basis van dit gesprek kunnen we ook adviseren om op dit moment nog niet deel te nemen aan een basiscursus CGT. Uiteraard zullen we je nooit met een kluitje in het riet sturen en kunnen je ook daarin ondersteunen. 

Als Verpleegkundig Specialist ben je ook welkom om een basiscursus CGT te volgen. Vanaf 1 juli 2019 mogen Verpleegkundig Specialisten namelijk ook de opleidingsroute volgen tot cognitief gedragstherapeut VGCt. Om in aanmerking te kommen voor het opleidingstraject moet je als Verpleegkundig Specialist een (1) (hbo) MSc-titel, (2) een artikel 14-registratie in de Wet BIG, en (3) kunnen aantonen dat je de vakken psychopathologie, persoonlijkheidsleer en gespreksvaardigheden in de vooropleiding hebt gevolgd.

Voldoe je aan bovenstaande eisen dan kan je zonder problemen de basiscursus CGT volgen. Indien je niet aan bovenstaande eisen voldoet dan verzoeken we je om contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken of de basiscursus CGT geschikt is voor je.

Wanneer je niet past binnen de omschreven doelgroep en je wilt toch graag deelnemen, dan kun je het beste contact opnemen met ons via info@vlokhoventrainingen.nl. Wij ontvangen dan graag een e-mail met de volgende gegevens:

 • De opleiding/cursus waar je aan deel wilt nemen
 • Jouw motivatie voor deelname
 • Werkervaring
 • huidige functie

We zullen jou situatie vervolgens met de docent bespreken om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. 

Voor de meeste opleidingen en cursussen ontvang je een certificaat als je minimaal 90% van de cursustijd aanwezig bent geweest en aan de toetsingsvoorwaarden hebt voldaan (conform de accreditatie-eisen van o.a. de beroepsverenigingen). In het geval van afwijkende voorwaarden staat dit vermeld bij de desbetreffende cursus onder het tabblad ‘toetsing’.

het accreditatienummer wordt vermeld op de achterkant van het diploma. 

Vrijwel als ons opleidingen en cursussen kunnen op maat worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het combineren van cursussen of het ontwikkelen van een gespecialiseerd traject dat aansluit op de wensen van jouw organisatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor maatwerk en incompany? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. 

We zijn continu bezig om ons opleidingsaanbod uit te breiden en verbeteren. Maar het is altijd mogelijk dat jij op zoek bent naar iets anders. Wij horen graag wat je zoekt! Mogelijk is jouw gewenst cursus al in ontwikkeling of kunnen wij deze juist ontwikkelen op basis van jouw input. 

Iedere dag streven we weer naar blije en tevreden cursisten. Er kunnen echter altijd fouten worden gemaakt of misverstanden ontstaan. Wij staan altijd open voor feedback, omdat wij van mening zijn dat wij hiermee onze service kunnen blijven verbeteren. Dus, mocht je ontevreden zijn over onze diensten, laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten via vlokhoventrainingen.nl/klachten/.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Scroll naar top